5.5.2015

Hyvästi jäi, Itsenäisyydenkatu.

Ollaan nyt viikko asuttu uudessa kodissa Helsingissä. Asettumisesta ei voi vielä puhua, sen verran täynnä tavaraa on koti ja Tampere vielä syvästi ajatuksissa. Muutettiin Tampereelle alun alkaen Mikkelistä vuonna 2010, ja aluksi mulla oli ihan tosi vaikeaa sopeutua sinne. Nyt, vuosia myöhemmin, siitä tuli mulle vihdoin koti. Löysin omat piirini, alueeni, ystäväni ja opin tekemään työni hyvin.

Kova ikävä jäi Tamperetta. Meillä oli aivan ihana, pienoinen läpitalonasunto Itsenäisyydenkadulla, Sampolaa vastapäätä. Sijainti on aivan loistava, rautatieasema ja muu keskusta kivenheiton päässä mutta kuitenkin ihan vieressä myös iki-ihana Sorsapuisto ja esimerkiksi Kaupin ulkoilumaastot. Vanhassa talossa oli kauniit, leveät ikkunalaudat, suurempi huonekorkeus, kauniit kolisevat patterit ja uskomattoman kaunis kivilattialla varustettu leveä rappukäytävä. Kavereita asui lähellä ympäri Kalevaa, samoin palvelut lähellä ja Juusolla parin minuutin matka yliopistolle.


Kuitenkin taustalla on aina itänyt se ajatus Helsingistä. Äitini on asunut Helsingissä melkein kaksi vuosikymmentä, joten olen pienestä asti tottunut jonkin verran liikkumaan tässä maamme ihanassa pääkaupungissa ja Helsingissä on vain sitä jotain. Myöskin ystäviä meillä asuu täällä jo jonkin verran, lisää ehkä jopa muuttamassa perässä Tampereelta. Vielä, kun löydämme sen täydellisen kotipesän täältä niin avot!

Uusi asuntomme on kaikessa hienoudessaan uusi (rakennettu muistaakseni 2011) mutta meikäläinen tuntee omimmaksi ehkä ne 30- ja 40-luvun kivitalot. Sellaisen kun vain löytäisi tässä kesän tai alkusyksyn aikana. Uudessa asunnossa on hienoja asioita, mutta vanhoissa asunnoissa on sielua ja mua kiehtoo se ajatus, että vanhojen talojen seinät on voineet todistaa olemassaolonsa aikana jopa kymmeniä erilaisia elämiä.

Kolme asiaa uudessa asunnossamme on kuitenkin paremmin kuin edellisessä:
1. Meillä on parveke.
2. Tiskikone.
3. Meillä on uuni, jolla pystyy tekemään pannaria. Edellinen oli niin vino, että pannukakkutaikina valui pellin toisen päähän...

Helsinki on aivan ihana kaupunki. Odotankin innolla, että päästään asettumaan ja rentoutumaan ja viettämään sitä normaalia arkea, ja oonkin jo moneen otteeseen uhonnut tekeväni sen listan kaikista ihanista paikoista, missä haluan käydä, ettei ne pääse unohtumaan. Sitten voi kesän vapaailtoina ja -päivinä lähteä käymään niitä läpi aina kun "pitäis keksii jotain tekemistä" :)

Helsinkiläiset lukijat siis herätys, onko teillä jotain must-see-lemppareita? :) Ravintoloita, paikkoja, saaria, puistoja? Kertokaa ihmeessä niin lisään kesän bucket listille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttia, aurinkoinen!